Alltid fri frakt!

Hva inneholder en prostatasjekk?

En prostatasjekk inneholder en rekke tester og undersøkelser som gjøres for å evaluere helsen til prostata, en kjertel som ligger under urinblæren hos menn. Formålet med en prostatasjekk er å oppdage eventuelle problemer eller forandringer i prostata i et tidlig stadium, slik at det kan tas tiltak for å forebygge eller behandle eventuelle helseproblemer som kan oppstå.

Hva er de vanligste testene?

Her er noen av de vanligste testene og undersøkelsene som inngår i en prostatasjekk:

  1. Digital rektalundersøkelse (DRE): Dette innebærer at legen undersøker prostata ved å føre en finger inn i endetarmsåpningen. Gjennom DRE kan legen føle på størrelse, form og konsistens på prostata for å undersøke om det er noen unormaliteter.
  2. PSA-test (prostata spesifikt antigen): PSA-testen måler mengden av et spesielt protein (prostata spesifikt antigen) som produseres av prostata. En økning i PSA-verdier kan være et tegn på prostatakreft eller en betennelse i prostata.
  3. Urinprøve: En urinprøve kan avdekke eventuelle unormaliteter i urinen, for eksempel blod i urinen, som kan være et tegn på prostataproblemer.
  4. Ultralyd: En ultralyd kan brukes for å se på prostata for å undersøke om det er noen unormaliteter i størrelse eller form.
  5. Biopsi: En biopsi innebærer at vevsprøver tas fra prostata for å undersøke om det er kreftceller tilstede. Biopsi utføres vanligvis dersom legen mistenker at det kan være prostatakreft.

Det er viktig å huske at en prostatasjekk ikke er ment å være en diagnose i seg selv. Først og fremst er det en måte å samle informasjon om helsen til prostata på. Dersom legen finner noe unormalt under en prostatasjekk, kan det være nødvendig med ytterligere undersøkelser eller behandling.

Vil du komme igang med RA-ZR? Bruk koden ORGANISK ved utsjekk og få 25% her.

PS! Vi tilbyr enkel betaling med Vipps eller Klarna.

Close
Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.Currency