Alltid fri frakt!

I hvilke idretter er det vanlig å barbere leggene?

Det finnes enkelte idretter der det kan være vanlig å barbere leggene for å få bedre friktion og økt bevegelighet. Her er fire eksempler på idretter hvor dette gjøres:

Svømming

I svømming er det vanlig å barbere leggene for å få en glattere hudoverflate. Dette er for å øke hastigheten i vannet. Dette gjelder spesielt i lange distanser og ved bruk av badedrakt.

Triatlon

I triatlon, en idrett som består av svømming, sykling og løping, er det vanlig å barbere leggene for å få bedre bevegelighet og lavere motstand i vannet. Samt for å unngå friksjon under sykling og løping.

Kunstløp

I kunstløp er det vanlig å barbere leggene for å få bedre bevegelighet og økt rekkevidde i bevegelsene. Dette gjelder spesielt ved bruk av høye skøyter, som kan kreve at løperen har glatte legger for å unngå friksjon og gjøre det lettere å utføre triks og lignende.

Mixed martial arts (MMA)

I noen tilfeller kan det være vanlig å barbere leggene i MMA, siden glatte legger kan gi bedre friktion og dermed bedre grep på motstanderens klær eller kropp. Dette kan være spesielt nyttig i liggende stillinger. Der prøver utøverne ofte å få kontroll over hverandre ved hjelp av grep og hold.

Ski

I ski kan det være vanlig å barbere leggene for å få bedre friktion og dermed bedre kontroll over skiene. Dette kan være spesielt nyttig i alpint. Her må utøverne ofte må svinge skarpt og raskt for å navigere gjennom løypen. Glatte legger kan også gjøre det enklere å ta på og ta av skiskoene, siden friksjonen mellom sko og hud reduseres.

Vil du komme igang med RA-ZR? Bruk koden ORGANISK ved utsjekk og få 25% her.

PS! Vi tilbyr enkel betaling med Vipps eller Klarna.

Close
Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.Currency