Alltid fri frakt!

LSD: Hva er det?

LSD, som står for lysergidiethylamid, er et hallusinogen stoff som ble syntetisert av en tysk kemiker i 1938. Det ble tidligere brukt i psykiatrien for å studere psykose, men i dag er stoffer forbudt i de fleste land og regnes som et narkotikum.

Når man tar LSD, kan man oppleve forandringer i bevissthet og oppfattelse, som hallusinasjoner, eufori og økt empati. Det kan også føre til forstyrrelser i tankeprosesser og oppfattelse av tid og rom. Effektene av LSD kan vare fra 6 til 12 timer, avhengig av dosen.

LSD kommer som regel i form av dråper eller papirark som er impregnert med stoffet. Det kan også være tilgjengelig i pilleform. Når det tas oralt, kan det ta fra 30 minutter til to timer før effektene begynner å komme. Det kan være vanskelig å forutsi hvordan enkeltpersoner vil reagere på stoffet.

LSD kan være farlig å bruke, da det kan føre til uønskede eller farlige situasjoner. Det kan også ha negative langtidseffekter på mental helse, og det kan være avhengighetsskapende. Derfor anbefales det å unngå bruk av LSD. Hvis du har brukt LSD og føler deg uvel eller bekymret, bør du søke hjelp hos lege eller andre helsepersonell.

Er «Lucy in the Sky with Diamonds» av the Beatles relatert til LSD?

Ja, det er riktig at sangen «Lucy in the Sky with Diamonds» av The Beatles ble skrevet i en tid da bandet brukte LSD og andre psykedeliske stoffer. Sangen ble utgitt på albumet «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» i 1967, som regnes som et av de mest innflytelsesrike albumene i rockhistorien.

Tittelen på sangen, «Lucy in the Sky with Diamonds», ble tolket av mange som en akronym for LSD, selv om The Beatles hevdet at dette var tilfeldig og at tittelen faktisk var inspirert av en tegning laget av John Lennons sønn Julian. Sangen selv er fylt med symboler og referanser til psykedeliske opplevelser, og den ble ofte spilt på konserter med lys- og lasershow.

Selv om The Beatles aldri har bekreftet at sangen er direkte relatert til LSD, er det ingen tvil om at bandet var sterkt påvirket av psykedeliske stoffer i løpet av 1960-tallet. Dette påvirket også deres musikk og kunstneriske uttrykk.

Vil du komme igang med RA-ZR? Bruk koden ORGANISK ved utsjekk og få 25% her.

PS! Vi tilbyr enkel betaling med Vipps eller Klarna.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Close
Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.Currency